Als je iets aan de woning wilt laten doen, kost dit meestal handen vol geld. Dat is voor de plaatsing van een veranda zeker niet anders. Toch is het laten plaatsen van een veranda zeker het overwegen waard, want het voegt waarde toe aan je woning en creëert extra wooncomfort. Financiële instellingen bieden een persoonlijke lening op afbetaling tegen een aantrekkelijke rentevoet aan. Dat is de renovatielening, die je in staat stelt geld te lenen voor een veranda.
Wat is de renovatielening precies?
De renovatielening is een persoonlijke lening op afbetaling. Anders dan bij de gewone persoonlijke lening is de rente lager en dien je aan te tonen dat het geld van de renovatielening gebruikt zal gaan worden voor de aanschaf van een nieuwe veranda. Meestal worden de renovatielening en de hypothecaire lening weleens door elkaar gehaald.
Het gaat hier dus om een lening op afbetaling. Daardoor betaal je geen notariskosten of dossierkosten en ben je een pak voordeliger uit. Het afronden van de aanvraag gaat daardoor ook een stuk rapper. Er zijn wel een aantal voorwaarden verbonden aan de renovatielening voor een veranda.
Wat zijn de voorwaarden van een renovatielening voor een veranda?
Een renovatielening voor een veranda kent een aantal voorwaarden. Je gaat waarde toevoegen aan de woning en daardoor wordt deze dus meer waard. Daar spelen financiële instanties zoals banken handig op in. Zo krijg je een lagere jaarlijkse rentevoet (JKP).
Om in aanmerking te komen voor deze aantrekkelijke rente, moet je wel voldoen aan de voorwaarden. De voorwaarden worden door de geldverstrekker zelf bepaald en kunnen per bank verschillen. Maar over het algemeen moet je ten eerste aan kunnen tonen dat je de eigenaar bent van het pand waar je de renovatielening voor gaat aanschaffen. Ten tweede moet je ondertekende facturen als bewijs van de werken kunnen overleggen. Als je dit niet kunt, kom je meestal niet in aanmerking voor de renovatielening.
Houd er rekening mee dat sommige financiële instellingen ook nog andere voorwaarden hebben. Denk bijvoorbeeld aan een expertiseverslag om de verbouwingskosten te schatten. Er zijn bovendien minimumbedragen van 1250 euro en maximumbedragen van 100.000 euro op een renovatielening. Het financieren van een veranda is met een renovatielening dus prima te doen.
Wat is de gemiddelde rentevoet van een renovatielening?
Zoals gezegd is de rente van een renovatielening een pak voordeliger dan de rente van een normale lening op afbetaling. Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde rentevoet van een renovatielening tussen de twee en vier procent ligt.
De afgelopen jaren is de rentevoet steeds verder gedaald. Dat is gunstig voor de consument, want hij kan nu meer lenen voor de veranda zonder veel rente te moeten betalen over de aflossing.
Kan ik een veranda via de renovatielening kopen?
Het is dus zeker mogelijk om een veranda aan te schaffen aan de hand van een renovatielening. Je zou dus ook kunnen spreken van een verandalening. Banken en geldverstrekkers bieden vaak leningen voor allerlei doelen aan. Een verandalening of een renovatielening is dus in principe hetzelfde. De renovatielening kun je namelijk voor verschillende doeleinden gaan gebruiken, zoals bijvoorbeeld de installatie van een nieuwe keuken, badkamer of het plaatsen van een veranda. Je kunt deze zaken ook met elkaar combineren, zolang je maar kunt bewijzen waar je het geld voor gaat gebruiken.
De vervanging van een oude veranda of de installatie van een nieuwe veranda is dus via de renovatielening mogelijk. Op die manier heb je meer wooncomfort en tuinplezier en hoef je niet meteen je spaargeld aan te spreken. Dat is wel zo aantrekkelijk.
TIP: Ga je airco in je veranda voorzien a.d.h.v. een warmtepomp? Dan kun je dit nog goedkoper lenen aan de hand van de groene lening.
Waarom een renovatielening de beste lening is bij een nieuwe veranda?
Als je een nieuwe veranda wilt laten plaatsen, is het afsluiten van een renovatielening de meest voordelige optie. Dat is om verschillende redenen. Ten eerste is een renovatielening voor een veranda een persoonlijke lening op afbetaling. Je hoeft in tegenstelling tot bij een hypothecaire lening niet naar de notaris en betaalt ook geen dossierkosten.
De aanvraag is minder ingewikkeld, waardoor de afhandeling van de aanvraag ook een stuk spoediger is. Op die manier kun je sneller over het geld beschikken en dus beginnen met de aanbouw van de veranda. Een renovatielening maakt het mogelijk een nieuwe veranda te laten plaatsen zonder daarvoor bijvoorbeeld aan het spaargeld te hoeven komen.
Met een rente van tussen de twee en de vier procent ligt deze lager dan andere leningen. Dankzij de interessante rentevoet is een renovatielening afsluiten dus een zeer interessante optie. Om verder te profiteren van de beste rente en looptijd, kun je het best renovatieleningen vergelijken. Op die manier zet je alle aanbieders nog een keer op een rijtje. Zo is het mogelijk de beste keuze te maken voor een aanbieder van de lening. Deze kun je dan vervolgens meteen aanvragen, zodat de aanbouw van de nieuwe veranda niet lang meer hoeft te wachten. Daardoor geniet je van meer wooncomfort in de veranda!