De tuin is de ideale plek om even tot rust te komen. Zeker wanneer het voorjaarszonnetje weer verschijnt of wanneer de zomer er weer aankomt fantaseren mensen weer over barbecueën in de tuin, genieten van een heerlijk glas wijn of gewoon gezellig samenzijn. Zeker na een winter binnen zitten kan men vaak niet wachten totdat men weer in de tuin kan gaan zitten.
Een lening voor ieder droomproject
Maar na een hele winter in de regen en de sneeuw is de tuininrichting vaak aan vervanging toe. Als je een nieuw terras of tuinhuis wilt aan laten leggen, kan je kiezen voor een tuinlening. Deze lening is ook geschikt om de tuininrichting mee te vervangen. Een dergelijke lening is vaak een vorm van een renovatielening. Met andere woorden: wanneer je aan kan tonen dat de lening bedoeld is voor renovatie van de tuin, kan je deze afsluiten.
Veel mensen dromen van een tuin met een groene haag, een grasveld of een nieuwe sfeervolle tuininrichting. Kortom, een plek om in het voorjaar en in de zomer lekker van te genieten. Maar vaak is de financiering van de tuin een probleem. De meeste mensen hebben er het geld niet voor. Toch is er wel een oplossing; het afsluiten van een renovatielening.
Voor een project in de tuin is een renovatielening een goede oplossing. Deze lening is speciaal bedoeld voor het doen van onderhoud om en rondom de woning. Dat geldt ook voor de tuin. De renovatielening is dus de perfecte lening voor het vernieuwen van de tuin, het aanleggen van een terras of de aanschaf van een nieuwe tuininrichting. Dat is mogelijk zonder zelf aan de spaarrekening te hoeven komen. Om deze lening af te sluiten, is het wel noodzakelijk dat de bank overtuigd kan worden dat de lening inderdaad aan renovatie van de tuin wordt besteed.
Hoe kom ik aan een lening voor de tuin?
Een lening voor de aanleg van een nieuw terras, tuinhuis of nieuwe tuininrichting afsluiten is niet erg ingewikkeld. Ten eerste is het mogelijk een online simulatie te doen. Op die manier is het mogelijk de goedkoopste aanbieder te vinden. Vervolgens kun je de lening al aanvragen. Daarna volgt er meestal een digitale afspraak of een afspraak op kantoor. Het is wel noodzakelijk om aan te tonen waar de lening voor bedoeld is.
De renovatielening kent namelijk vaak een iets lagere rente en betere leenvoorwaarden dan het geval is bij een persoonlijke lening. Het is dus wel nodig om aan te kunnen tonen dat de lening inderdaad bedoeld is voor een investering in de tuin. Met een renovatielening betaal je elke maand een vast bedrag terug, plus een vaste rente. De looptijd en de maandlast kunnen zelf bepaald worden. Het voordeel van een renovatielening is dat er geen dossier- of notariskosten gelden.
Dit is een groot voordeel tegenover de hypothecaire lening. Het is dan ook niet nodig om voor een upgrade van de tuin de hypotheek uit te breiden. Een renovatielening is veel voordeliger.
Wat zijn de voorwaarden van een tuinlening?
Een tuinlening is een vorm van een renovatielening. Dat betekent dat er bewezen moet worden dat de tuin inderdaad gerenoveerd zal worden. Voordeel van een tuinlening is dat deze veel voordeliger is dan een persoonlijke lening. Het is vaak noodzakelijk om met officiële documenten te kunnen bewijzen dat er inderdaad aan dit project begonnen gaat worden. Onder officiële documenten verstaan we bijvoorbeeld het bouwplan van de aannemer, de ondertekende offerte en dergelijke. Het moet dus duidelijk zijn dat deze plannen echt gaan worden uitgevoerd. De looptijd van de lening hangt ook af van hoe hoog het te lenen bedrag is en de mogelijke maandelijkse afbetaling. Het is belangrijk te onthouden dat geld lenen ook geld kost en dat er rente over betaald moet worden.
Wat is de looptijd van een tuinlening?
De tuinlening heeft vaak een minimale looptijd. Gezien het hier gaat om een renovatielening, is het belangrijk te onthouden dat de looptijd vaak tenminste zes maanden is. De maximale looptijd wordt later in overleg bepaald. Maar het is belangrijk rekening te houden met de wettelijke maximale terugbetalingstermijnen. Bovendien is het gebruikelijk dat het maximumtermijn op 120 maanden ligt. Met andere woorden: de tuinlening moet meestal binnen tien jaar worden terugbetaald.
Na het aanvragen van de lening ontvang je de volledige lening op je bankrekening. Dat is ook meteen het moment dat de terugbetaling start. Na een maand na de uitbetaling van de tuinlening moet de eerste termijn worden terugbetaald. Het is mogelijk dat aanbieders hiervan afwijken. Daarom is het raadzaam om voor het afsluiten van een lening voor een terras, tuinhuis of nieuwe tuininrichting eerst duidelijk te stellen wat de voorwaarden zijn. Het gaat dan niet alleen om de rente, maar bijvoorbeeld ook om de looptijd en wanneer er afgelost moeten worden. Een tuinlening is namelijk een vorm van een lening op afbetaling.